Verzorgen van kleine kinderen - Verzorging van peuters

Tips

Lees de opdracht goed.

Kennisblokken

In de kennisblokken vind je meer informatie over het ontstaan en de missie van moedercentra, de context waarin jouw opdracht zich afspeelt. Je leest ook meer over de rol van moeders in verschillende culturen en je krijgt meer zicht op wat het werken met vrijwilligers inhoudt.

Bij het kennisblok lees je bij de 'Eisen aan de opdracht' wat er precies van je wordt verwacht.

Links

De links geven informatie over moedercentra in Nederland en internationaal. Zoek in je zoekmachine eens op het woord moedercentrum. Je vindt de websites van verschillende centra in Nederland. Door ze te bekijken, krijg je een goed beeld van de verschillende activiteiten die worden aangeboden. Je kunt zien hoe de kinderopvang in de centra is georganiseerd. Daarnaast ontdek je welke activiteiten worden ontplooid en welke informatie beschikbaar is op het gebied van peuterverzorging. De overige links geven informatie over moederschap in andere culturen en over het werken met vrijwilligers.

Samenwerking

Je voert de opdracht uit in een groepje van vier. Maak een afspraak om met elkaar te overleggen. Wat zijn jullie idee├źn over de opdracht? Zet met trefwoorden op papier wat je al weet over de verschillende onderdelen van peuterverzorging.

Verdeel wie welke websites bekijkt. Maak een lijst van trefwoorden die met het thema peuterverzorging te maken hebben en kijk op welke websites deze onderwerpen aan de orde komen.

Klaar?

Als je een goed beeld hebt van de omgeving waarin je opdracht zich afspeelt, kijk je in detail wat jouw opdracht inhoudt en aan welke eisen je moet voldoen.